Asociatia Formul Cetatenesc pentru Actiune Sociala si Educatie Civica cu sediul in Fumureni, Str.Principala 24,Cod:247328, Jud.Valcea si punct de lucru in Rm Valcea, Bd Tineretului, Nr.1B, Casa Tineretului, etaj 4, anunta selectia a doi mentori responsabili pentru mentoratul clasic in cadrul proiectului"Go GREEN".
Cei interesati sunt rugati sa depuna scrisoare de intentie,CV,insotit de documente justificative la adresa Asociatiei “Forumul Cetatenesc pentru Actiune Sociala si Educatie Civica” din Rm.Valcea. Termen limita de depunere a dosarelor: 20 Septembrie 2015.

Date de contact:
Adresa:  Rm Valcea, Bd Tineretului, Nr.1B, Casa Stiintei, etaj 4, camera A, ORELE 10-16
Tel: 0721 81 24 98,0745705987
FAX: 0040350431578
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Persoana de contact: Soare Catalin Marin

 

Asociatia FCASEC recruteaza 2 persoane tinere, energice, motivate si pasionate de lucrul cu alti tineri care sa ocupe pozitia de mentor pentru voluntarii straini participanti in proiectele organizatiei. Acestia vor lucra cu un grup de 3 tineri voluntari si vor fi responsabili pentru procesul de invatare non-formala al acestora in cadrul unui stagiu de voluntariat de 12 luni prin Serviciul European de Voluntariat, incepand cu data de 04.10.2015 in care acestia vor fi implicati.

 

Responsabilitatile mentorului vizeaza:

 

1) Integrarea voluntarului in comunitate

- facilitarea integrarii voluntarilor in asa fel incat noua destinatie sa devina „acasa” pe durata stagiului. Integrarea in comunitate cuprinde activitati diverse cu localnicii, iesiri in natura, excursii, participari active la evenimente locale, diverse manifestari publice, participarea la initiative in zona in aaa fel incat sa se produce tranzitia de la oaspete la membru al comunitatii.

 

2) Suport personal

Mentorul ajuta voluntarul sa se ajute, sa poata sa gestioneze cat mai independent situatiile din stagiu, sa reflecteze, sa isi stabileasca obiective si sa munceasca pentru atingerea lor. Acolo unde situatia ivita depaseste posibilitatea de rezolvare din partea voluntarului, mentorul este acolo sa ii ofere suport.

 

                3) Constientizarea competentelor dobandite de catre voluntar si realizarea Youthpass-ului impreuna cu voluntarul

Tinta experientei de voluntar o reprezinta cele 8 competente cheie precum si altele, fiecare putand sa contina 3 dimensiuni: cunostinte, abilitati, atitudini. Toate aceste se vor regasi intr-un certificat care va atesta participarea voluntarilor intr-un stagiu international.

 

Profilul mentorului

Cunostinte

-          despre metode de rezolvare a conflictului, de intelegerea personala, de cunoastere a procesului de dezvoltare personala, de limba engleza conversational, despre procesul de invatare si comunicare interculturala.

 

Abilitati

-          planificare, orientare, calauzire, management al timpului, stimulare, motivatie, pastrarea echidistantei, impartialitate, tact, diplomatie, abilitatea de a furniza feedback (constructiv), ascultare activa, procesare a experientelor, managementul conflictului, comunicare

 

Ce iti putem oferi?

·         un mediu placut de  lucru si acces la baza materiala a asociatiei pentru desfasurarea activitatilor alaturi de ceilalti membri, voluntari locali sau voluntari straini

·         contract de voluntariat, carnet de membru si oportunitatea de a participa, in calitate de reprezentant al Asociatiei FCASEC la diverse evenimente, proiecte si activitati locale, nationale sau internationale pe care le desfasuram, in mod gratuit

·         dobandirea unei experiente de munca in cadrul unei organizatii non-guvernamentale si dobandirea de experienta in management de proiect

·         recomandari, adeverinte si sprijin in accesarea pietei muncii, in special datorita considerarii stagiului de voluntariat/mentorat drept experienta profesionala (conform Legii voluntariatului)

·         posibilitatea de a alege programul de lucru si modalitatea de implicare in acord cu obiectivele stabilite

 

 

Cei interesati sa aplice sunt rugati sa ne trimita un CV si o scurta scrisoare de intentie la urmatoarea adresa de e-mail:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. pana la data de 20.09.2015.