In perioada 3-14 August a avut loc in Portugalia, la Lisabona un schimb de tineret inovativ implementat prin programul, Erasmus+, Mobilitati ale Tinerilor, Schimb multilateral de tineret.

 

Proiectul a fost intitulat sugestiv ”We are Europe” si a plecat de ideea construirii unei Europe multiculturale si incluzive.

Proiectul a fost coordonat de Asociacao Juvenil Proatlantico din Portugalia in parteneriat cu alte 7 asociatii de tineret din Romania, Spania. Italia, Grecia, Estonia, Bulgaria si Franta.

Pe durata proiectului au avut loc mai multe activitati puse in practica cu ajutorul metodelor de educatie non-formale, temele principale ale proiectului fiind constinetizarea cetateniei europene si activitati sportive si in aer liber. Din Romania, au participat la acest proiect 5 tineri insotiti de un lider de tineret.

Tinerii participanti la proiect au avut ocazia sa cunoasca cultura portugheza, obiceiuri locale din Portugalia si sa impartaseasca valori commune europene cu tineri din celalalte tari europene. Dialogul intercultural a fost punct de plecare in implementarea activitatilor acestui proiect.

La finalul acestei mobilitati de tineret, participantii au devenit mult mai constienti de rolul lor in societatea europeana, de importanta dialogului intercultural in construirea unei Europe unite si incluzive.

 

Proiectul a fost un real succes pentru participant si organizatiile partenere punandu-se bazele si unei viitoare cooperari in proiectele de tineret.

 

Sursa: Curierul de Ramnic