cndipt

Investeste in oameni!

Proiect cofinantat din Fondul Social European  prin

Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Axa Prioritara 2 Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii

Domeniul Major de Interventie 2.1 Tranzitia de la scoala la viata activa

Titlul proiectului: Dezvoltarea abilitatilor practice de folosire a

 instrumentelor de plata in activitatile economice ale unei intreprinderi

Contract POSDRU: 109/2.1/G/82620 

Specificatii tehnice privind achizitia de

Servicii de proiectare de site-uri WWW (World Wide Web): Cod CPV –72413000-8

 Achizitor

Denumire: FORUMUL  CETATENESC PENTRU ACTIUNE SOCIALA SI EDUCATIE CIVICA

Adresa de corespondenta:  RM VALCEA, BD TINERETULUI NR. 1B, CASA STIINTEI SI TEHNICII, ETAJ 4 CAMERA A

Persoana de contact: UDRESCU ANA MARIA

Telefon: 0724 81 24 98

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

              This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Fax: 0040350431578

Adresa de internet: www.fcasec.com

 Informatii privind depunerea ofertei

 Termen limita de depunere a ofertei:  10.03.2012, ora 16.00

 Modalitatea de trimitere a ofertele: email, fax, prin posta sau livrate personal la adresa din RM VALCEA, BD TINERETULUI NR. 1B, CASA TINERETULUI, ETAJ 4 CAMERA A, JUD VALCEA, ROMANIA intre orele: 10-16

Procedura aplicata pentru atribuirea contractului de furnizare:  cercetare a pietei – studiu de piata.

Procedura se termina cu atribuirea contractului de achizitii ofertantului care indeplineste specificatiile tehnice si ofera cel mai bun pret.

 Obiectul contractului

Obiectul contractului il reprezinta achizitia urmatoarelor servicii:

Nr crt.

DENUMIRE OBIECT /CANTITATE

Bucati

1

Servicii de proiectare si gazduire de site-uri WWW (World Wide Web): Cod CPV –72413000-8-

1

Descriere obiect contract:

Dezvoltarea unei platforme online pentru promovarea si diseminarea informatiilor referitoare la derularea proiectului Dezvoltarea abilitatilor practice de folosire a  instrumentelor de plata in activitatile economice ale unei intreprinderi

 Pretul ofertei va fi exprimat ferm, in lei (RON), fara  TVA.

Ofertele alternative nu sunt acceptate.

Orice ofertant are dreptul de a-si modifica sau a-si retrage oferta numai inainte de data limita stabilita pentru depunerea ofertelor si numai printr-o solicitare scrisa in acest sens.

In cazul in care ofertantul doreste sa opereze modificari in oferta deja depusa, acesta are obligatia de a asigura primirea si inregistrarea modificarilor respective de catre Achizitor pana la data limita pentru depunerea ofertelor.

Ofertantul nu are dreptul de a-si retrage sau a-si modifica oferta dupa expirarea datei limita pentru depunerea ofertelor, sub sanctiunea excluderii acestuia din procedură.

Ofertele depuse la o alta adresa a Achizitorului decat cea stabilita in anuntul de participare ori primite de catre Achizitor dupa expirarea datei limita pentru depunerea ofertelor nu vor fi luate in considerare.

A. SPECIFICATII GENERALE:

Continut

Scopul site-ului este de prezentare a activitatilor proiectului mai sus mentionat. Designul paginilor va fi unul modern si minimalist, menit sa ofere utilizatorilor o accesare facila a informatiilor oferite.

Website-ul va cuprinde prezentarea proiectului, a activitatilor desfasurate, platformei de invatare, a partenerilor etc.

Site-ul va avea doua componente : front-end si back end. Front end-ul este componenta vizibila utilizatorilor, iar back end-ul este componenta de administrare a continutului ce va fi vizibil pentru utilizatori prin intermediul front end-ului. Componenta back-end este denumita Content Management System (CMS).

Structura orientativa a site-ului este descrisa mai jos. 

Sectiuni

1. Pagina principala

 
-  Logo asociatie, elemente de identitate vizuala POSDRU. Acestea vor face parte  dintr-un banner ce va aparea pe toate paginile site-ului. Ca functionalitate, acest logo va fi selectabil iar la selectarea lui, indiferent de pagina in care este utilizatorul, se va încarca pagina de home a site-ului.

- Meniu principal

Meniul principal va avea rolul de a asigura accesul utilizatorului site-ului la toate sectiunile acestuia. Acesta va fi accesibil din toate paginile site-ului. Meniul va indica utilizatorului pagina pe care o vizualizeaza prin evidentierea butonului din meniu corespunzator sectiunii selectate. 

Meniul va contine urmatoarele pagini:

 • prezentare generala Beneficiar si parteneri
 • descriere proiect
 • Noutati
 • activitati
 • proceduri achizitii
 • galerie foto si film
 • Newsleter.
 • descriere program POSDRU
 • contact 

- Descrierea proiectului (prezentarea grafică şi textuală a proiectului)

 

Pe prima pagină va fi prezentat proiectul cu link-uri către paginile de detaliu din secţiunile corespunzătoare.

- Informatii

Sectiunea Informatii a site-ului va prezenta ultimele noutati despre activitatile proiectului. 

CMS: Accesul Achizitorului la continutul acestei sectiuni pentru a-l putea actualiza dupa nevoie.
- Activitati

CMS: Administratorul va actualiza evenimentele. Se vor putea introduce datele necesare pentru noile etape ale proiectului: date de desfasurare, activitati etc.

- Galerie de imagini si filme de la activitatile desfasurate

CMS: Administratorul va putea face upload cu poze si filme si va putea crea/actualiza galerii cu poze/filme.

2. Proceduri achizitii

In aceasta sectiune vor fi prezentate detaliile pentru achizitiile publice facute in cadrul proiectului.
CMS: Va asigura posibilitatea Achizitorului de a actualiza aceasta sectiune dupa nevoie, putând sa adauge, sa actualizeze sau sa elimine anumite oferte. De asemenea Achizitorul va avea posibilitatea de a face upload pe site pentru a face disponibila utilizatorilor documentatia in format PDF necesara acestor proceduri de achizitie.

3. Contact

Aceasta sectiune conţine datele de contact ale titularului de proiect, precum si cele ale partenerilor de unde pot fi obţinute informaţii despre proiect.

B. Informatii tehnice suplimentare

Site-ul va avea un design personalizat. Achizitorului i se vor prezenta maximum trei variante de design, dintre care Achizitorul va alege una. Elaborarea propunerilor de design va dura maxim doua saptamâni de la semnarea contractului, iar perioada alocata eventualelor modificari cerute de Achizitor va fi de o saptamâna. Dupa ce design-ul va fi aprobat de Achizitor perioada de implementare a site-ului este de 3 saptamâni.

Website-ul trebuie să respecte o linie de design corespunzătoare cu cerintele POSDRU:

- layout: pagina centrată în cazul website-urilor medii cu puţine informaţii sau pagina redimensionabilă în cazul website-urilor cu un volum mare de informaţii;

- sursa imaginilor să fie proprie. În cazul în care se inserează de pe internet trebuie verificat daca acele imagini sunt sub  copyright, iar imaginile care se pot descărca gratis şi care se pot prelucra să nu se folosească de sursa originală;

-  banner-ul din antet să fie reprezentativ şi să conţină după caz sigla sau logo-ul instituţiei (pusă la dispoziţie de către beneficiar);

- se recomandă evitarea inserării de meniuri de tip flash sau javascript în website-uri instituţionale.

-  documentele care fac obiectul unor hiperlegături trebuie să fie tip:

 • PDF (se vor folosi în cazul în cazul în care textul din document depăşeşte o pagină standard în format word, extensia .doc);
 • JPG recomandat, PGN sau GIF;
 • ZIP (tip arhivă), în cazul înregistrărilor audio-video

Design-ul website-ului trebuie să fie unul simplu, original şi modern. Pentru toate paginile se va fi folosi un stil unitar. Adăugarea unei noi pagini va diferi de celelalte doar prin informaţia conţinută (va avea cel puţin acelaşi stil de scriere, aceeaşi aşezare în pagină, aceeaşi modalitate de umplere a spaţiilor goale).

Stilul de scriere trebuie să respecte acelaşi tip în toate paginile (titlurile cu un stil, capetele de tabel cu un stil, capetele de liste cu un stil, listele cu un stil, link-urile cu un stil etc.).

Nu se vor folosi texte în care să existe numai litere mari, nu se vor folosi texte care clipesc sau defilează.

Contrastul între fundal şi culoarea textului trebuie să fie suficient de mare pentru a asigura o lizibilitate mai bună.

Va exista un sistem de management al continutului care va permite o actualizare si întretinere usoara a informatiei de pe site de catre Achizitor. Sectiunile care vor fi actualizate de catre Achizitor sunt specificate in descrierea continutului site-ului. 

Site-ul va contine o galerie de imagini si filme care va fi actualizata si administrata de catre Achizitor  prin intermediul website-ului (adăugarea de ştiri, anunţuri, modificarea datelor de contact, schimbarea pozelor etc. la secţiunile respective cu salvare în baza de date). Informatia de pe anumite pagini specificate in descrierea continutului va putea fi tiparita de catre utilizatori.

Pagina va conţine un contor pentru numărul de vizitatori şi sau afişări (statcounter.com, Google Analytics etc.) astfel, Achizitorul va avea posibilitatea de a monitoriza traficul site-ului, cu informatii detaliate despre sursa accesarilor.

Continutul site-ului va fi in limba româna.

Site-ul va fi dezvoltat utilizând ca limbaj de programare PHP si ca baza de date MySQL.
Fundalul grafic pentru pagini va fi creat de dezvoltator. Suprafata paginilor va fi acoperita de grafica in proportie de minim 20% . Site-ul nu va contine componente Flash.

Timpul maxim de încarcare in web browser a unei pagini va fi de 6 secunde.

Site-ul va contine o galerie de imagini si filme care va fi actualizata de catre Achizitor
Informatia de pe anumite pagini specificate in descrierea continutului va putea fi tiparita de catre utilizatori.
Dezvoltatorul va acorda o perioada de garantiie de 6 luni de la data lansarii site-ului. Dezvoltatorul va remedia problemele tehnice semnalate de Achizitor in perioada de garantie.

 C. Optimizare site

Site-ul va fi optimizat pentru motoarele de cautare. Tinta optimizarii este aparitia in primele cinci rezultate la cautarile tip Google pentru cuvintele „exchange student”, „schimb experienta Anglia”.

D.Caracteristici tehnice:

 Tip site: platforma cu administrare de continut, baza de date-MySQL, limbaj de programare (PHP 5-minim), scripturi Java, jQuery

Compatibilitate site: functionare corecta si in parametri cu browserele GOOGLE CHROME, MOZILA FIREFOX, SAFARI, NETSCAPE NAVIGATOR, INTERNET EXPLORER

Procesare imagini: dinamica cu functii de marire, micsorare etc

Suport audio, video-player integrat

Functii de arhivare a continutului

Designul paginii, grafica, meniul, logo sa fie conform temei alese de achizitor

Functie de cautare in site

Timp de execuţie : 20 zile

Transferul pe internet

Formular de contact, functie de vot/sondaj online

Înscriere în motoarele de căutare Google, Statistici şi Trafic

Domeniu.ro

pachet gazduire

Gazduire pe sistem de operare LINUX sau Windows.

Securiatea sistemului de operare: update la zi

Pachet Web Hosting Professional: inclus în preţ

Spaţiu găzduit : 8.000 MB

Transfer lunar : Nelimitat

Conturi email: Nelimitat

Subdomenii: Nelimitat

Conturi FTP: DA

Baze de date: 20

Pret Hosting: Inclus in pret (primele 12 luni)