In perioada 2-5 Decembrie 2009, la sediul FCASEC din Rm. Valcea, va avea loc cursul de formare "Modalitati de promovare a educatiei ecologice in scoli".

Acest curs este finantat din fonduri proprii de catre FCASEC. Scopul acestui curs este formarea celor 14 voluntari ai FCASEC in vederea initierii unor campanii de informare la nivelul scolilor valcene.

Campaniile de informare se vor centra pe promovarea educatiei ecologice, promovarea protejarii mediului, promovarea programelor Tineret in Actiune.

Cursul de formare este sustinut de un formator TIA (Adina Enache), un formator FCASEC (Soare Catalin) ajutati de doi facilitatori FCASEC (Zgripcea Carmen Luciana si Stinga Lidia).

In data de 30 Octombrie 2009, la Sala de Sedinta din cadrul Bibliotecii Judetene "Antim Ivireanul" Rm. Valcea va avea loc seminarul "Promovarea conceptului de voluntariat la nivelul comunitatii locale", seminar organizat in cadrul proiectului "Youth in support of the community" RO-21-3-2009-R1, proiect finantat de Comisia European prin Programul Tineret in Actiune.